Smartphones leasen

Tegenwoordig kan er van alles worden geleased. Van auto’s tot kleding tot smartphones, er is veel mogelijk. Met name de ontwikkeling op het gebied van smartphone leasing neemt zijn toevlucht. Steeds meer mobiele telefoon providers bieden leasing aan.

smarthoneleaseHet is niet veel anders dan een traditioneel abonnement dat je af sluit bij een provider. Het enige verschil is dat je geen eigenaar wordt van het toestel, maar dat je het slechts huurt gedurende het abonnement. Na afloop van het abonnement is het mogelijk om het toestel tegen een schappelijke prijs over te nemen. De prijs zal door de abonnementsverstrekker worden bepaald. Indien het toestel beschadigd is bij inlevering, dient in veel gevallen een schadevergoeding te worden betaald. Gemiddelde prijzen bij een 1-jarig contract liggen rond de 200,- euro en bij een 2-jarig contract bedraagt dit ongeveer 95,- euro.

Leasen heeft zo zijn voor- en nadelen. De voordelen van leasen zijn 24-uursservice, lagere maandkosten, vervangend toestel bij reparatie en de vrijheid om het toestel na afloop contract over te nemen. Nadeel blijft dat je geen eigenaar bent van het toestel, waardoor een provider kan doen wat hij wil. Deze zouden je ook simpel gezegd kunnen ‘naaien’. De uiteindelijke kosten die je maakt tijdens het leasen van een toestel zijn vaak minstens net zo hoog als bij een normaal abonnement, en in veel gevallen kan dit zelfs hoger uitvallen. Vraag ten alle tijden naar de algemene voorwaarden die de provider heeft m.b.t. het leasen van een mobiele telefoon.

In veel gevallen dien je je nog apart te verzekeren tegen diefstal / verlies. Lees ook hiervoor de algemene voorwaarden goed door en probeer altijd informatie te vergaren via het web of in de shops. Een product dat in ontwikkeling is en volgens kenners in de toekomst niet meer weg te denken is. De consument heeft geen keus meer.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>