Facebook naar de beurs

Sinds afgelopen vrijdag 18 mei genoteerd op de technologiebeurs van New York de Nasdaq. De openingskoers voor een aandeel Facebook was $38 en het aandeel sloot de dag na een flinke schommeling net boven de openingskoers op $38,23 (bron: NOS).

De beursgang was enigszins een teleurstelling omdat eerdere internetbedrijven die naar de beurs gingen zoals Groupon en Linkedin grote koerswinsten boekten op hun eerste beursdag. Maar misschien is dit ook juist een goed teken aangezien de eerder genoemde bedrijven inmiddels onder hun beginkoers staan. Facebook nam onlangs nog de fotoapp Instagram over voor een miljard dollar. De vraag is nog hoe Facebook deze fotos gaat integreren in Facebook.

Marc Zuckerberg, de bedenker van Facebook is na deze beursgang multi miljardair en zelfs rijker dan de oprichters van Google. (Bron: Bloomberg)  Marc Zuckerberg behoudt met 57% van de aandelen een meerderheidsaandeel in Facebook. De komende weken zal duidelijk worden of Facebook de hooggespannen verwachtingen kan waarmaken op de beurs. Sommige analisten spreken al van een 2de internetbubbel na de introducties van Linkedin en Groupon.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>