De huizenprijzen monitoren op je smartphone

We worden in Nederland nog net niet doodgegooid met nieuws over de huizenmarkt, maar we horen wel bijna dagelijks nieuws over de huizenmarkt. Zo lijken de prijzen alleen maar te dalen, ligt het aantal verkochte huizen lager dan verwacht en heerst er ook nog altijd veel onzekerheid over de HRA.

Voor mensen die het nieuws over de huizenmarkt even helemaal zat zijn en gewoon zelf af en toe de prijzen in de gaten willen houden zijn er op smartphones leuke apps om dat te doen. De applicaties hebben een interface die speciaal is gemaakt voor touchscreens en daarnaast is er rekening gehouden met de relatief kleine schermen van smartphones.

Een voorbeeld is de Funda-app die voor zowel iOS als Android beschikbaar is. Met deze app kunnen huizen in alle regio’s worden bekeken en is het op eenvoudige wijze mogelijk om je droomhuis te vinden. Je kunt direct foto’s van het huis bekijken op je telefoon en je krijgt ook de prijs van het huis direct te zien. Je hebt uiteraard wel internet nodig voor dit alles, maar het is voor de toekomstige huisbezitter een zeer handige applicatie.

Een andere applicatie die erg handig is, is de Jaap-app. Ook de applicatie van de website jaap.nl biedt gebruikers vele mogelijkheden om naar huizen te zoeken en het vinden van de juiste woning is met de app een koud kunstje. De applicatie is in veel opzichten te vergelijken met de applicatie van Funda en het zijn beide dan ook aanraders voor mensen die op zoek zijn naar een leuke woning.

Mensen die een leuk huis hebben gevonden zullen echter wel zelf voor goed hypotheekadvies moeten zorgen, want deze optie zit nog net niet in de apps ingebouwd. Het verkrijgen van hypotheekadvies is in de meeste gevallen echter een stuk eenvoudiger dan het vinden van je droomhuis. Veel succes!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>